fbpx

Nieuws

Als een onderneming een lopend steundossier heeft bij VLAIO, dient bij afsluiting van het project het financieel eindverslag met de reële projectkosten opgesteld te worden met alle bewijsstukken van de kosten. Dit financieel verslag met attestering kan door een accountant of bedrijfsrevisor opgesteld worden. 

In het fiscale landschap wordt het belang van vooraf betalen van belastingen nog belangrijker voor vennootschappen, bedrijfsleiders, eenmanszaken en meewerkende echtgenoten. De Tijd schreef er recent een interessant artikel over.

Jaarlijks moet je, als onderneming, jouw vennootschap bevestigen in het UBO-register. Op zich is dat niets nieuws, al kan je als ondernemer eens iets vergeten...en daar kunnen wij als Finum Accountants je bij helpen.

Het tijdperk van digitaal factureren via Peppol komt eraan en de verplichting geldt niet langer alleen voor overheidsinstanties. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft een akkoord bereikt dat vanaf 1 januari 2026 bedrijven in de B2B-sector verplicht om deze methode te gebruiken. Het is essentieel om proactief te zijn, de nodige redenen hierover zal je in dit artikel terugvinden.

Vanaf 1 januari 2025 wordt het investeringsaftreksysteem grondig hervormd, zoals voorgesteld in het wetsontwerp met diverse fiscale bepalingen (DOC 55-3865/001). Wat staat er precies te gebeuren?

De tijd van alle papier af te drukken en af te geven bij de boekhouder, zijn voorbij. Go with the flow en vooral: let's go digital. Bij Finum Accountants hebben we goed nagedacht over welke tool we nodig hadden en ClearFacts sprong in het oog.